EL CARTELL PUBLICITARI, 1r d’ESO.

EL CARTELL PUBLICITARI, 1r d’ESO.
EL  CARTELL  PUBLICITARI, 1r d’ESO.

Els alumnes de 1r d’ESO, dintre del bloc de disseny gràfic, han realitzat cartells  publicitaris amb diferents temàtiques(festes, ,música ,cinema etc)

El cartell o anunci pubicitari té com a funció principal captar l’atenció del possible receptor en espais exteriors i en interiors, per això el contingut visual ha de ser atractiu i impactant.

A continuació  us   mostre els cartells dissenyats .

Adéu !

DIBUIXANT DEL NATURAL,1r d’ESO.

DIBUIXANT DEL NATURAL,1r d’ESO.
DIBUIXANT DEL NATURAL,1r d’ESO.
SANYO DIGITAL CAMERA

EFECTES  D’OMBREIG…

L’ombreig consisteix a enfosquir gradualment  algunes  zones del  dibuix o tot el dibuix per a aconseguir efectes de clarobscur, de  volum, etc.  Aquests resultats s’aconsegueixen combinant  llapis durs i blans.

Aquestos dibuixos realitzats pels alumnes de 1r d’ ESO,estan fets partint d’objectes del natural i posteriorment ombrejats per mig de difuminador, amb barreja de llapis . La durada d’aquestos dibuixos va ser de tres sesions de classe, mireu i veureu els efectes de aquesta técnica del ombreig i el clarobscur.

ADÉU !!!   FINS  PROMPTE.

IL·LUSTRACIÓ, 4t ESO.

IL·LUSTRACIÓ, 4t ESO.
IL·LUSTRACIÓ, 4t ESO.

Els alumnes de 4t d’ESO, de Plàstica  i Visual, dintre de l’ apartat del disseny gràfic han estat treballant  i il·lustrant  diferents contes, poemes, lletres de cançons .

Altres han posat imatges als seus sentiments, a tot allò que els fa sentir-se bé i plens de vida!

Per a fer aquestes il·lustracions han utilitzat diverses tècniques  i materials, aquarel·les, ceres, tintes, pastels…

      Avui aprofite per mostrar la creació d’aquestos llibres il·lustrats.

Desitge que us agraden!

Composició amb textures, visuals i tàctils,2n d’ESO.

Composició amb textures, visuals i tàctils,2n d’ESO.
Composició amb textures, visuals i tàctils,2n d’ESO.

Després de la realització del catàleg de textures els xics i xiques de 2n, han fet una composició amb diversos materials. Després de fer el disseny amb formes planes,figuratives o abstractes.

L’objectiu del treball és emprar textures variades mitjançant la tècnica del frottage,usant teles, fustes i fins i tot trames de la paret,els resultats obtinguts són molt variats però tots tenen molt encant,observeu i jutjeu a veure que us pareix.

 Fins prompte.

Caricatures i retrats gestuals, 4tESO.

Caricatures i retrats gestuals, 4tESO.
Caricatures i retrats gestuals, 4tESO.

La caricatura consisteix en la deformació deliberada i humorística d’un personatge, grup o situació amb la intenció de comunicar una idea determinada o una crítica, la major part de les vegades amb un humor sarcàstic. N’hi ha que ens provoquen el riure, però d’altres inciten a una reflexió profunda i punyent sobre el comportament humà.

Els xics i xiques de 4t d’ESO, han fet caricatures i retrats gestuals d’ells mateix,entre ells, resaltant no sols els seus trets físics, sinó també han reflectit les seues aficcions.

L’acabat ha sigut lliure, utilitzant  diverses tècniques i materials.

Jutgeu vosaltres mateix i intenteu  esbrinar de quí és cadascuna de les  caricatures.

TEXTURES GRÀFIQUES,B/N I COLOR, 3r ESO.

TEXTURES GRÀFIQUES,B/N I COLOR, 3r ESO.
TEXTURES GRÀFIQUES,B/N I COLOR, 3r ESO.

La textura és l’aspecte extern que que presenten les superficies de les coses i ens informa del material que estan fetes. Com a element plàstic pot enriquir l’expressivitat d’una obra o ser l’element que configura la composició. La textura d’una superfície pot ser llisa, rugosa, aspra o granulada. 

Textures visuals o gràfiques.

La textura gràfica és la representació de les textures tàctils per mitjans gràfics com són la pintura, el dibuix, la fotografia, etc. És per això que només les podem apreciar pel sentit de la vista.

Els alumnes de 3r d’ESO han creat diferents il·lustracions amb composicions a base de textures gràfiques en blanc i negre i amb color, a continuació us mostrem aquestos treballs,desitge gaudiu amb aquesta explosió de bonics i interessants grafismes.

                                                                                                                        FINS PROMPTE!

CONCURSO POSTALES NAVIDAD ,2020.

CONCURSO POSTALES NAVIDAD ,2020.
CONCURSO POSTALES NAVIDAD ,2020.

En este año tan atípico, pero no por ello menos especial, todos los alumnos han diseñado postales navideñas con destinatarios muy queridos para ellos. Además de la estética de estas postales, los mensajes están llenos de amor y buenos deseos para todos que esperamos que se cumplan, pues están escritos con el corazón.

Nuestros alumnos de la optativa de 4º de ESO, de Plástica y Visual, «los artistas del colegio, han sido los encargados de ejercer de jurado, para elegir las postales, por su estética en el diseño y por su mensaje, otorgando este merecido premio a las alumnas:

CLOE POSE IBÁÑEZ de 5ºDE E.PRIMARIA.

IRENE PÉREZ VERDÚ de 1º ESO.

¡ENHORABUENA, ARTISTAS!

A continuación, os dejamos los mejores momentos de este bonito concurso de postales navideñas.

NUESTROS MEJORES DESEOS PARA TODOS, ¡FELIZ NAVIDAD!

Disseny tipogràfic,1r d’ESO.

Disseny tipogràfic,1r d’ESO.
Disseny tipogràfic,1r d’ESO.
  La composició o distribució harmònica de tots els elements  que componen una pàgina d’una publicació impresa s’anomena maquetació. El maquetador estructura les pàgines i les divideix en diferents espais mitjançant línies o caixes que serveixen per a insertar textos o imatges. La tipografia juga un  paper molt important en aquest camp en funció de la seua forma,estil i mida dels caracters.
Per això en el nostre taller  els alumnes de 1r d’ESO, han realitzat diversos abecedaris depenent del camp del disseny gràfic al que va dirigit, com per exemple publicacions infantils i juvenils .
Tots nosaltres vos mostrem aquestos dissenys.

Aquarel·les,3r d’ESO.

Aquarel·les,3r d’ESO.
Aquarel·les,3r d’ESO.

La tècnica de l’aquarel·la consisteix en la preparació del dibuix a llapis, i després hen d’anar omplint els espais amb successives pinzellades molt aigualides,superposant-les unes a les altres a manera de veladures. D’aquesta manera s’aconsegueixen tons molt subtils i transparents. El blanc del paper és el que dóna als tons claredat,ja que amb l’aquarel·la no s’utilitza el blanc,perquè enfosquiria .

Els alumnes de 3r d’ESO han treballat aquesta tècnica i com podreu veure han aconseguit  resultats molt interessants , a més a més molts d’ells han gaudit i han aprofundit amb aquesta técnica artística.

Ells i jo desitjem que us agraden,

ADÉU !!!

Retrats i autorretrats,4t d’ESO.

Retrats i autorretrats,4t d’ESO.
Retrats i autorretrats,4t d’ESO.

DIBUIXANT EL ROSTRE HUMÀ. 4t ESO. __Plàstica i visual___ Hola ,aquest any els dibuixos són molt especials,ens hem vist obligats a incorporar als nostres trebllas artístics un complement nou «la mascareta»,malgrat aquesta situació que estem vivint ara mateix, una vegada més,els meus alumnes de 4t d’ESO durant dues setmanes han treballat el rostre humà ,en un principi els feia prou respecte ja que ho veien molt complicat però poc a poc envoltats de rialles entre uns i altres començaven a sorgir dels papers de dibuix traços semblants a les seues cares , ja que en un primer moment van dibuixar al company, dies després es van fer un autoretrat mirant-se amb un mirall,tots no han aconseguit captar el semblant, malgrat això l’experiència ha resultat enriquidora i positiva per a tots.

  Ah !!! oblidava dir que els dibuixos que tenen els ulls prou entornats te una explicació,els alumnes es van dibuixar un front l’altre al mateix temps,per això tenen el cap inclinat mirant al seu propi treball, pareix fàcil …però no ho és.     Bé, a continuació us mostraré els dibuixos dels meus artistes!