Els alumnes de 4t d’ESO, de Plàstica i Visual, dintre de l’ apartat del disseny gràfic han estat treballant i il·lustrant diferents contes, poemes, lletres de cançons .
Altres han posat imatges als seus sentiments, a tot allò que els fa sentir-se bé i plens de vida!
Per a fer aquestes il·lustracions han utilitzat diverses tècniques i materials, aquarel·les, ceres, tintes, pastels…
La animación stopmotion se puede considerar una forma moderna de folioscopio, ya que este estilo de animación “simula” el movimiento de un objeto que, en realidad, permanece estático. Para rodar una película stop motionse toman varias fotos seguidas de un objeto. Entre una foto y la siguiente, la posición o la forma del objeto se modifica ligeramente de forma manual. .
Así se obtiene una serie de imágenes que, cuando se reproducen una tras otra, generan la ilusión de movimiento. Por eso, la verdadera magia de la animación stop motionestá en lo que ocurre entre que se fotografía una imagen y la siguiente. La precisión, la paciencia y la atención a los detalles son las principales cualidades que se necesitan para rodar una animación stop motion
A continuación os presento las animaciones que mis alumnos de la optativa de laboratorio de creación audiovisual han realizado con gran ingenio y creatividad.
L’empaquetatge d’un producte inclou, etiquetes, envasos,bosses i embalatges.Són els suports habituals d’una imatge de marca i participen de la identitat corporativa d’una empresa,per la qual cosa aquestes empreses donen una gran importància a la forma de presentar els productes davant el consumidor.
L’empaquetatge dels productes que consumim respón a un procés de disseny.Cristall,cartó,paper impermeabilitzat, plàstic o alumini solen ser els materials més utilitzats.
Els alumnes de 4t d’ESO, han dissenyat diversos envases per a diferents objectes con perfums, ulleres,dolços, joies,bosses etc.
Hola a tots , els alumnes de 1r d’ESO,després de veure nocions bàsiques d’electricitat, han finalitzat el segon trimestre realitzant el disseny i posterior construcció de punts de llum, amb la sorpresa de trobar-me amb llàmpares modernes,originals i divertides, amb un funcionament perfecte de totes.
La grisalla és una tècnica pictòrica basada en una pintura monocroma que produeix la sensació de ser un relleuescultòric . Va ser posada de moda per diversos pintors al segle XIV, els qui la van emprar en esbossos i dibuixos preparatoris per aconseguir un efecte de relleu mitjançant un clarobscur molt matisat, fent diverses gradacions d’un sol color, generalment gris.
Els alumnes de 3r d’ESO, han treballat “La grisalla”amb cretes de colors negre i blanc, la temàtica de cada dibuix és personal ja que han partit d’imatges fotogràfiques fetes per ells amb il·luminació d’interior.
La composició o distribució harmònica de tots els elements que componen una pàgina d’una publicació impresa s’anomena maquetació. El maquetador estructura les pàgines i les divideix en diferents espais mitjançant línies o caixes que serveixen per a insertar textos o imatges. La tipografia juga un paper molt important en aquest camp en funció de la seua forma,estil i mida dels caracters. Per això en el nostre taller els alumnes de 1r d’ESO, han realitzat diversos abecedaris tant manuals com digitals,depenent del camp del disseny gràfic al que va dirigit, com per exemple publicacions infantils i juvenils .
La línia és la marca que deixa un punt quan es desplaça,o be una successió infinita de punts. Pot ser fina i delicada,gruixuda,modulada,contínua,discontínua,recta o corba o bé pot estar composta per línies de diferents tipus. Quan es fan servir conjuntament diversos tipus de línia,les línies creen diferents efectes, així els alumnes de 3r d’ESO, han fet servir el bolígraf per crear composicions amb molta creativitat i originalitat. A continuació us mostrem els treballs que amb tanta cura han realitzat , desitgem que us agraden tant com a nosaltres.
Hola ,aquesta vegada els alumnes de 4t d’ESO durant dues setmanes han treballat el rostre humà ,en un principi els feia prou respecte ja que ho veien molt complicat però poc a poc envoltats de rialles entre uns i altres començaven a sorgir dels papers de dibuix traços semblants a les seues cares , ja que en un primer moment van dibuixar al company,en els pròxims dies faran un autoretrat mirant-se a un mirall,esperem ixquen molt bé !!!
Ah !!! oblidava dir que els dibuixos que tenen els ulls prou entornats te una explicació,els alumnes es van dibuixar un front l’altre al mateix temps,per això tenen el cap inclinat mirant al seu propi treball, pareix fàcil …però no ho és.
La construcció d’una ciutat s’aconsegueix,al llarg del temps amb espais guanyats a la naturalesa.Per a conseguir un nucli urbà consolidat ha sigut necessària l’energia de moltes generacions destinada a activitats relacionades amb la planificació i el manteniment:el traçat de carrers, la construcció de canalitzacions i les ampliacions successives etc. Totes aquestes activitats s’engloben dins del terme URBANISME. En aquesta ocasió els alumnes de 4t han eixit als carrers que conformen el casc històric del nostre poble.Han analitzat conceptes com l’enquadrament, el punt de vista i l’esquema compositiu. Els dibuixos que us mostrem són del natural ,amb una durada de quatre sesions , l’experiència segons ells ha sigut positiva i enriquidora per a tots.
Els nostres alumnes més veterans de 4t d’ESO han començat el curs treballant el dibuix de la figura humana,el paisatge,el dibuix del natural… han aplicat la tècnica del clarobscur amb barres de creta de colors,pastels … ens presenten dibuixos molt variats com retrats i personatges que ells han escollit.
De seguida us mostraré aquestos treballs per a que pugau veure com han quedat finalment.