De l’art figuratiu a l’art abstracte. 1r d’ESO.

De l’art figuratiu a l’art abstracte. 1r d’ESO.
De l’art figuratiu a l’art abstracte. 1r d’ESO.

doesburg (Medium)L’art abstracte és un estil artístic que va sorgir al voltant de 1910 i les conseqüències múltiples del qual n’han fet una de les manifestacions més significatives de l’esperit del segle XX.

L’art abstracte deixa de considerar justificada la necessitat de la representació figurativa i tendeix a substituir-la per un llenguatge visual autònom, dotat de les seves pròpies significacions. Aquest llenguatge s’ha elaborat a partir de les experiències fauvistes i expressionistes, que exalten la força del color i desemboquen en l’anomenada abstracció lírica o informalisme, o bé a partir de l’estructuració cubista, que dóna lloc a diferents abstraccions geomètriques i constructives.

Els alumnes de 1r d’ESO, dintre del tema de la forma i després de parlar de l’art abstracte, han realitzat uns dibuixos, partint d’un objecte real , han passat de analitzar la forma figurativa a la forma abstracta del mateix objecte. Al principi  els ha costat, però poc a poc, han anat entenent i perdent la por …deixant  lliure la seva  creativitat.

Aquestos són els resultats, veritablement són prou interessants !!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *