BUSCANT LA CIÈNCIA: «Avanç desenfrenat de les infeccions de transmissió sexual»

La notífica Paula ens porta aquest titular «Avanç desenfrenat de les infeccions de transmissió sexual» que l’ha pogut llegir al periòdic El Mundo-Infermera saturada.

Un grup d’especialistes ha fet un estudi, en el qual s’ha comprovat que el 40% dels joves sexulament actius reconeixen no haver utilitzat preservatiu en l’últim any. L’abandó del preservatiu per part de la població jove a Espanya és molt elevat encara que els no tan joves tampoc fan un ús continu d’aquest anticonceptiu.

Les infeccions de transmissió sexual són la segona causa de malaltia infecciosa en el continent europeu per darrere de les infeccions respiratòries. Però, què són les infeccions de transmissió sexual? Les ITS són un conjunt de malalties produïdes per bacteris, virus i fongs que es transmeten per via sexual, des d’una persona a una altra , durant les relacions sexuals. Si la persona no rep tractament adequat les ITS poden produir complicacions i seqüeles greus.

Són un important problema de salut pública per l’elevat nombre de personae que es contagien cada dia, doncs és fonamental aplicar mesures de protecció adequades. De les malalties més conegudes que són provocades per infeccions de transmissió sexual trobem el SIDA o el Papiloma Humà.