VISITEM EL MARQ

Al llarg de tot aquest curs acadèmic, hem dut a terme amb els alumnes de 5 anys un fantàstic projecte en el qual anem recorrent els diferents continents descobrint monuments, peculiaritats, història i forma de vida d’alguns països.

Ara, ens trobem en el continent asiàtic, el més gran de tot el nostre planeta, en un dels països més poblats del món, la Xina. No sols la seua cultura, la seua gastronomia i els seus costums estan fascinant als més xicotets, també la seua història, que han pogut gaudir de primera mà, en una increïble visita al Museu Arqueològic d’Alacant.

El passat 5 de maig, a primera hora del matí ens vam desplaçar a Alacant on, prèviament a la nostra visita, paràrem a casa Mediterrani, on van organitzar un contacontes als nostres xicotets, dut a terme per Raquel López. En ell els xiquets van ser testimonis d’un magnífic espectacle de narració oral on impecablement nostra comptadora d’històries va mantindre l’atenció dels nostres estudiants durant més d’una hora usant la paraula, la imaginació i la interacció.

A continuació, ens desplaçàrem al museu on, en una visita guiada els nostres alumnes van poder veure plasmada part de la història de la Xina; els seus costums, la seua moneda, la seua forma de vida i, l’increïble exèrcit de terracota de Xi’an, un dels descobriments arqueològics més admirables de tots els temps, reconeguts com la huitena Meravella del Món, el qual va impressionar enormement als nostres estudiants que, entusiasmats i enlluernats per aquestes estàtues, escoltaven impacientment part de la seua història.