ELS ALUMNES DE 3r d’ESO, VISITEN EL MARQ I EL MACA, D’ALACANT

Avui 13 d’abril els alumnes de 3r d’ESO,per fi hem pogut ixir d’excursió,després de dos anys, degut a la pandemia.Ens hem traslladat a la ciutat d’Alacant, per visitar dos importants museus, el  MACA i  el MARQ.

El MACA,és una de les més importants mostres d’art contemporani que s’exhibeixen a nivell nacional. La internacionalitat dels artistes representats, tots els quals han exercit un paper fonamental en la història estètica del segle xx, la qualitat de les obres guardades, algunes reconegudes com a obres claus en la trajectòria artística dels seus autors, i el marc incomparable en el qual s’exposen, doten a aquest museu de personalitat pròpia.

L’artista alacantí Eusebio Sempere havia reunit al llarg del temps i des de la seua posició privilegiada de gran artista i amic personal de grans artistes, una sèrie d’obres d’una qualitat excepcional que constituïen el nucli primigeni d’aquesta Col·lecció. Des de l’anunci de la seua intenció de crear un Museu d’Art Contemporani a Alacant, realitza un esforç personal molt important amb la finalitat d’aconseguir obres d’aquells artistes que ell considerava indispensables en una col·lecció d’art del segle xx, fins a reunir una selecció de peces extremadament rigorosa. 177 obres entre pintures, escultures i obra gràfica de 114 artistes alguns tan imprescindibles com Joan MiróPicassoJulio GonzálezJuan GrisKandinskyDalíChagallArpCalderBaconGiacomettiTàpiesPablo SerranoMillaresSaura, Guerrero, ChillidaVasarelyJuan Gris, Agam, Soto, Rauschenberg, Oldenburg, Equip Crònica, Canogar o Christo. Fins i tot hi ha una partitura autògrafa de Manuel de Falla.

Quan hem acabat,ens hem dirigit passejant pels bonics carres Alacantins fins arribar al MARQ,el Museu Arqueològic Provincial d’Alacant ,es va crear l’any 1932. En principi va ubicar-se als baixos de l’edifici de la Diputació, a l’avinguda de l’Estació d’Alacant. Des de l’any 2002 es troba a les antigues instal·lacions de l’Hospital Provincial Sant Joan de Déu.

A les seues sales s’aborda l’arqueologia des d’un punt de vista avantguardista i recolzat per modernes tècniques audiovisuals, motiu pel qual és un museu molt innovador i visual.

Al seu interior s’exhibeix una mostra que comprén des del Paleolític fins a la Cultura moderna contemporània a través d’un recorregut per la història d’Alacant.

Al finalitzar la nostra visita, hem dinat tots junts i acompanyats per la pluja hem agafat l’autobús per tornar a casa i donar pas a les vacances de Pasqua, des de ací us desitgem a tots i a totes unes bones vacances!

FINS PROMPTE!