Els contes de sempre

Els alumnes de 3 anys han començat un projecte anomenat “Els contes de sempre”. Quan som molt petits escoltem els contes i els mirem; després els llegim i quan som adults els expliquem. Tots tenim dins de la nostra ment un conte, o diversos, que ens marca per sempre i que recordem amb estima. Molts d´aquests contes inolvidables són clàssics que ens arriben en diferents versions, adaptats a l´època i als canvis socials. Ens fan somriure, somiar o viatjar, alhora que ens enriqueixen com a persones.

Aquest trimestre nosaltres hem triat un conte que s’ha transmés de generació en generació i que a tots ens resulta familiar: “Els tres porquets”. Vam començar amb una activitat motivadora on els xiquets van descobrir el conte, als tres porquets i al llop. A partir d’eixe dia hem treballat este conte per mitjà de tallers, experimentació, hem treballat material que han portat els alumnes de casa, psicomotricitat i escenificacions dutes a terme pels nostres alumnes de sext de primària.

Dins de poc els tres porquets tornaran al bosc però tindrem l’oportunitat de conéixer altres contes que segur ens faran somiar introduint als alumnes en un món d’imaginació, històries amb conflictes, finals feliços i mescles entre realitat i fantasia.

Vos continuarem informant…